About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

26 Feb 2017

#Knyga: Vilniaus knygų mugė 2017

Vilniaus knygų mugė, kurios atgarsiai mano Facebook newsfeed'e sudarė 90 % visų matomų pranešimų, baigėsi. Litexpo parodų rūmai vėl įrodė galintys talpinti dešimtis tūkstančių žmonių, kuriuos vienija jei ne meilė, tai bent jau dėmesys įvairaus pobūdžio tekstams. Ir aš ten buvau, nei alaus nei midaus negėriau, niekas per barzdą nevarvėjo, nes kartais net užmiršdavau pavalgyti... Bet gal apie viską iš pradžių. 



Paskutiniame savo tinklaraščio įraše minėjau, jog į knygų mugę šį sykį pažvelgsiu kitu kampu. Šiais metais atsistojau į kitą prekystalio pusę stende ir iš pirkėjos tapau dalyve! Patirtis ir įspūdžiai - neįkainojami ir atsveriantys nuovargį bei patinusias kojas!


Apsiginklavusi lietuvių literatūros superherojų (superrašytojų?) marškinėliais, kėliau ūpą sau ir mugės lankytojams. Tai sunkiai nupasakojamos, veiksmo kupinos trys darbo dienos. Žinau, kad norėsiu tai pakartoti kitąmet!




Nepaisant to, jog dirbau, savo supratingųjų kolegių dėka turėjau kelias progas nubėgti į man labiausiai rūpėjusius mugės renginius. Tad šiemet suspėjau sudalyvauti Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto renkamo Kūrybiškiausio knygų 12-uko laureato paskelbime (laimėjo poetė Giedrė Kazlauskaitė, sveikinimai!).



Taip pat nuėjau į Undinės Radzevičiūtės naujausio romano Kraujas mėlynas pristatymą, po kurio dar gavau ir autografus ant pastarųjų trijų jos knygų! 


Sekmadienį sudalyvavau ir prof. Vykinto Vaitkevičiaus knygos apie Joniškio šventvietes pristatyme:


O po pietų stebėjau Metų knygos rinkimų laimėtojų apdovanojimus (ypač džiaugiuosi dėl Selemono Paltanavičiaus knygutės vaikams Maži ežiuko sapnai!)


Sekmadienį, kuomet eilės prie stendų mažesnės, išlindau ir aš pasidairyti.




Mano pačios pirkiniai - dvylika knygų, keturios iš jų planuotos, dvi - absoliučiai spontaniškos ir brangiausios (žr. du albumus krūvos apačioje). Ypač džiaugiuosi dėl Mariaus Čepulio gamtos fotografijų albumo, į kurį dar šįryt autorius suraitė savo parašą.



Iki šiol dar niekada taip ščyrai, kaip pasakytų mano močiutė, nedalyvavau nei vienoje Knygų mugėje. Labai tikiuosi, kad turiningą savaitgalį (čia ar kitur) apturėjote ir jūs!



Photos © Asta Skujytė-Razmienė, Justė Kuodytė

Comments