About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

23 Mar 2018

Sigita Petrunina | Ten kur namai. Gyvenk kaip patinka

Pavasariniam tvarkymosi įkarščiui pamažu užvaldant mano mintis, įkvėpimo naujoms idėjoms ieškau tiek Pinterest'e, tiek savo mėgstamiausiame Country Living žurnale, tiek ir knygose apie interjerą. Viena iš jų - neseniai pasirodžiusi tinklaraštininkės Sigitos Petruninos (Ten kur namai) knyga Gyvenk kaip patinka. Kadangi knygos pavadinimas skamba kaip gyvenimo motto, susidomėjau - kaip tai galima atspindėti interjere? Tad ketvirtadienio rytą paskyriau tam išsiaiškinti.





Knygą įsigijau per Vilniaus knygų mugę, tad turėjau galimybę pabendrauti ir su pačia Sigita, kuri man paliko labai šilto žmogaus įspūdį. Jos tinklaraštį seku jau apie porą metų, tad nudžiugau, kai ji paskelbė apie būsimą knygą, kadangi autorės propaguojama lėto gyvenimo koncepcija man pačiai kuo toliau, tuo labiau prie širdies. Kaip ji rašo knygoje - tereikia tik kantrybės, kad namai virstų ta vieta, kurioje gera būti. 


Knyga susideda iš dviejų skyrelių: pirmajame kalbama apie tai, su kuo visi anksčiau ar vėliau susiduria - naujakurystė ir daiktų, kurie įsikurs namuose, atsirinkimas; namų puošyba (man buvo ypač aktualus skyrius apie sienų dekorą, nes mėgstu ten kabinti pačius įvairiausius dalykus (žr. foto žemiau :) ); augalai ir jų priežiūra...Rytietiška filosofija dvelkia skyrelis apie metų laikų įsileidimą į savo namus. 


Antrojoje knygos dalyje pateikiami įrengtų namų pavyzdžiai, kurie tik dar sykį patvirtina, kokie žmonės yra skirtingi! Tačiau visus interjerus vienija jaukumo paieškos. 
   Viskas, apie ką rašo autorė, yra pačios išbandyta, atrasta, pritaikyta. Knygos tonas, atrinktos nuotraukos, iliustracijos palieka gerą, šiltą įspūdį, skaitytojui tikrai nesunku pajusti, jog tai, apie ką kalba autorė, jai pačiai labai rūpi ir ji kalba, kaip minėjau, iš patirties. Betarpiškumo įspūdį kuria rašymo stilius, praktiškai toks pats, koks ir tinklaraštyje. 
   Ši knyga man yra lietuviškasis populiariosios knygos apie skandinaviškąjį hygge konceptą atitikmuo, po truputuką gryninantis tai, ką mes, besidomintys interjero dizainu, kada nors ateityje galėsime pavadinti lietuviškuoju stiliumi. 






Photos (c) Things I Like

Comments